BOERDERIJ - Boerenlodge

Ga naar de inhoud


BOERDERIJ
                                                                                                                                                                                                            
Waar je zo het boerenleven instapt
EEN EDUCATIEVE BOERDERIJ VOOR JONG & OUD
Tegenover de Boerenlodge bevindt zich boerderij Sonneclaer, een modern biologisch melkveehouderijbedrijf & ijsmakerij. Zij hebben ca 80 melkkoeien, schapen, kippen, varkens, geiten, een paard, een pony en een alpaca. Door de laagdrempeligheid van deze boerderij en de hartelijkheid van de eigenaren “Tineke, Barend en hun zoon Gerard Mul” kan iedereen gemakkelijk kennismaken met het leven op en rond de boerderij. Er gebeurt veel op een boerderij en er mag ook geholpen worden tijdens het melken en voeren. Je kunt zelfs je melkdiploma halen!

EEN KIJKJE  IN DE KRAAMKAMER
Regelmatig worden er kalfjes geboren, in de kraamkamer kun je altijd een kijkje nemen. Ook mogen de kalfjes door de kinderen worden verzorgd.

EEN BOERENWINKEL & IJSMAKERIJ
De boerderij is niet alleen een bijzondere belevenis, maar ook zeer educatief. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel liter een koe plast per dag? En hoeveel kilo gras zij per dag eet en herkauwt? Op de boerderij vind je her en der educatieborden. Benieuwd hoeveel liter melk er nodig is voor het maken van een heerlijk ijsje dan kun je dat zelf uitvinden tijdens een een workshop ijs maken. Sonneclaer heeft een eigen ijsmakerij en boerenwinkel met bio producten en verkoop van vers gemaakt ijs.

ACTIVITEITEN & SPEELFACILIEITEN
In de hoogseizoenweken biedt Sonneclaer haar gasten dagelijks een activiteiten programma aan, waaraan je als Boerenlodgee ook kunt deelnemen. Daarnaast zijn er nog vele avontuurlijke activiteiten te doen zoals boerengolven, klootschieten, letterboxen, ponyrijden, rondrit met de huifkar enzo.. Op het terrein zijn tevens diverse speelweides met trampolines, springkussen, zandbakken & aanbod van skelters. Ook is er een heuse Hooi speelschuur waar de kinderen eindeloos kunnen ravotten.
Ѵ koeien halen van het land
Ѵ TIP! melkdiploma maken
Ѵ kippen & konijnen
Ѵ boerderijwinkel

Ѵ trampolines
Ѵ zandbakken
Ѵ klimrekken
Ѵ skelters
Ѵ ijsmakerij
Ѵ ijsverkoop
Ѵ meehelpen
Ѵ boerengolf


Ѵ speel hooischuur
Ѵ springkussen
Ѵ tokkelbaan
Ѵ pony rijden
NAAR BUITEN (BIO)LOGISCH
Waar het 1 groot avontuur is

PSSST....

VERGEET DE
    KAPLAARZEN NIET
Terug naar de inhoud