BELEEF DRENTHE - Boerenlodge

Ga naar de inhoud
DRENTHE BELEVEN
                                                                                                                                                                                                               
Waar natuur & cultuur hand in hand gaan


CULTUUR
De Drentse cultuur daar kun je niet omheen. Het typeert ook de leefomgeving, landschappen, bossen en gebouwen. De rijke historie is ook te danken aan de zeer lange bewoning geschiedenis in deze provincie. De vele oude brinkdorpen, de hunebedden, havezaten, rietgedekte boerderijen en diverse sporen uit de steentijd. Het gezellige Drentse accent en de bereidwilligheid om even te helpen zijn gelukkig ook nog aanwezig.
TIP! Hunebed centrum Borger - Voormalig herinneringskamp Westerbork - Havezathe & huus met de Belle Echten - Museum brinkdorp Orvelte - Dwingeloo - Museum Assen - Van Gogh Museum Emmen - Museum de Proefkolonie Frederiksoord -

THEMA & ATTRACTIEPARKEN

TIP! Wildlands Emmen - Attractiepark Slagharen - Indoor Plopsa Coevorden - Zoo Bizzar Orvelte - Drouwenerzand Drouwen (allin eten park) - Duinenzathe Appelscha (allin eten park) - Veenpark Barger Compascum - Drentse Koe Ruinerwold - Urban Jump Playgrond Emmen - Klimpark Grolloo - Indoor bowlen en klimmen Echten/Fluitenberg -

STRANDEN & ZWEMBADEN
Strand Schoonhoven Hollandscheveld (zwemmeer & strandtent/restaurant) - Paviljoen Nijstad Hoogeveen (zwemmeer & strandtent/restaurant) - Bad Hesselingen Meppel (binnen/buitenzwembad) - Zwembad Ruinen (buitenzwembad) - De Dolfijn Hoogeveen (binnenzwembad) -
FIETSEN & MKB
Met meer dan 1100 km aan goede verharde fietspaden en een duidelijk fietsknooppuntensysteem maakt Drenthe tot fietsprovincie nummer 1. De paden brengen je langs heide, bossen, middeleeuwse veendorpen, stolpboerderijen, uitgestrekte landerijen, idyllische dorpskernen met ambachtelijke winkeltjes en sfeervolle restaurantjes je komt het allemaal tegen onderweg. Wij verhuren voor een kleine vergoeding per dag normale fietsen en kinderzitjes. Ook is het mogelijk om via een partnerbedrijf e-bikes, e-bakfietsen, moutainbikes, tandems en e-choppers te huren. Zie hiervoor onze a la carte service. Diverse fiets- & wandelroutes liggen hier klaar, maar mocht je specifiekere wensen hebben dan kunnen we samen een geschikte route samenstellen middels het knooppuntensysteem. Je kunt de gehuurde of eigen fietsen overdekt stallen in een afsluitbare schuur.
MKB liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, vanaf de lodge is er een prachtig geschakelde MKB route beschikbaar, dwars door de bosgebieden. De afgelopen jaren is er in de regio hard gerwerkt aan de aanleg van deze routes, inmiddels zou er zo een 85 kilometer aan geschakelde routes berijdbaar zijn.
TIP! Voor uitgebreide info zie de website https://www.mtbroutes.nl/drenthe/ruinen
E-CHOPPER
Heerlijk elektrisch toeren met een e-chopper door het prachtige Drentse gebied is geruisloos, ontspannend en super avontuurlijk. Het ideale familie- of vriendenuitje, maar ook voor gezinnen met kinderen is het een hele leuke belevenis om zo de omgeving te ontdekken. E-choppers zijn te huur vanaf 2 uur per dag, ook diverse tour arrangementen zijn te boeken. Opstapplaats is in de nabije omgeving. Letop! Reserveren en betalen verloopt rechtstreeks middels de e-chopper verhuurder.
TIP! Wil je graag e-choppers huren tijdens jouw verblijf, informeer en reserveer minimaal 2 weken van te voren. Voor een groter gezelschap vanaf 4 personen adviseren wij eerder. Voor alle informatie en reserveren zie de website: e-chopper.nu
WANDELEN
Drenthe is bij uitstek de wandelprovincie! De wandelpaden zijn over het algemeen goed onderhouden en er is een enorme ruime keuze aan wandelroutes, voor ieder wat wils. Ook voor de mensen die wat slecht ter been zijn of jonge gezinnen met buggy of kinderwagen zijn er speciale geasfalteerde wandelroutes beschikbaar.
TIP! Kraaijenbosch Roekpad Echten (aan te lopen vanaf de lodge) - Echtens Paradijs sprookjesachtig mooi (3 autominuten vanaf de lodge) - Bezoekerscentrum Dwingelderveld (10 autominuten vanaf de lodge)
NATUUR
Drenthe telt maar liefst 46 natuurgebieden en 3 Nationaal Parken. Hier hoef je ook niet op zoek naar ooievaars, bijzondere vogelsoorten of de boeren zwaluw, want ze leven hier volop en vliegen gewoon rond. Wie een beetje vroeg op staat zal ook reetjes kunnen spotten. Zij leven in het aangrenzende gevarieerde bosgebied waar je uren kunt wandelen en genieten van de natuurlijke vennen, het is paradijselijk mooi. Zo hier er daar staat er een bankje of een picknicktafel om lekker uit te rusten of iets te drinken en te eten. Zover bekend hoef je niet bang te zijn voor zwijnen de kans is wel erg groot dat je een zeer nieuwsgierige kudde Drentse Heideschapen tegenkomt. Dit grappige schapensoort is het oudste schapenras van Europa.
Mocht je meer willen weten over bepaalde diersoorten, planten en bomen? In de nabije omgeving worden regelmatig boswandelingen met de boswachter georganiseerd. Ook het ooievaarbuitenstation de Lokkerij gelegen in De Wijk is interessant om te bezoeken. Deze stichting heeft hart voor de ooievaar en werkt samen met de natuurbescherming voor het behoud van de ooievaar.
TIP! Nationaal Park Dwingelderveld - Nationaal Park Drents-Friese Wold - Nationaal park Beek en Esdorpenlandschap - Blauwe Meer Smilde - Weerribben Giethoorn het Venetie van Nederland (huur een fluisterboot)PSSST....
VROEG OPSTAAN
 REETJES SPOTTENsdfadsf

Terug naar de inhoud