BELEEF DRENTHE - Boerenlodge

Ga naar de inhoud
DRENTHE BELEVEN
                                                                                                                                                                                                               
Waar natuur & cultuur hand in hand gaan


CULTUUR
De Drentse cultuur daar kun je niet omheen. Het typeert ook de leefomgeving, landschappen, bossen en gebouwen. De rijke historie is ook te adanken aan de zeer lange bewoninggeschiedenis in deze provincie. De vele oude brinkdorpen, de hunebedden, havezaten, rietgedekte boerderijen en diverse sporen uit de steentijd. Het gezellige Drentse accent en de bereidwilligheid om even te helpen zijn gelukkig ook nog aanwezig.
TIP! Hunebed centrum Borger - Voormalig herinneringskamp Westerbork - Havezathe & huus met de Belle Echten - Museum brinkdorp Orvelte - Dwingeloo - Museum Assen - Van Gogh Museum Emmen

THEMA & ATTRACTIEPARKEN
Binnen een straal van 30 kilometer liggen diverse aantrekkelijke thema- en attractieparken voor een actieve dag uit. Er is de afgelopen jaar veel geld geinvesteerd in Drenthe om in deze sector te blijven innoveren. Het centrum van Emmen heeft onlangs een volledige renovatie ondergaan, waarbij ook het oude Dierenpark plaats heeft gemaakt voor het nieuwe WILDLANDS. Zo ook Atrractiepark Slagharen met diverse vernieuwingen en de komst van Aqua Mexicana een prachtig zwemparadijs. Voor de kleintjes mag Indoor Plopsa in Coevorden ook niet onderschat worden. Leuke meet & greets met de Studio 100 sterren of het unieke verkeerspark buiten op het terrein. Wie naar Orvelte gaat om het museumdorp te bezoeken met kinderen is ZOO bizzar een aanrader. Zo lopen er stinkdieren en gordeldieren rond die je gewoon kunt aaien.
Tot slot in Meppel en Hoogeveen zijn er zwembaden en vind je hier diverse natuurmeren met recratiestranden. De dichtsbijzijnde is Plan Schoonhoven in Hollandscheveld. Met een restaurant en terras aan het water.
TIP! Wildlands Emmen - Attractiepark Slagharen - Indoor Plopsa Coevorden - Zoo Bizzar Orvelte - Zwembad Hesselingen Meppel - Plan Schoonhoven Hollandscheveld

FIETSEN & MKB
Met meer dan 1100 km aan goede verharde fietspaden en een duidelijk fietsknooppuntensysteem maakt Drenthe tot fietsprovincie nummer 1. De paden brengen je langs heide, bossen, middeleeuwse veendorpen, stolpboerderijen, uitgestrekte landerijen, idyllische dorpskernen met ambachtelijke winkeltjes en sfeervolle restaurantjes je komt het allemaal tegen onderweg. Wij verhuren voor een kleine vergoeding per dag  fietsen en kinderzitjes. Diverse fiets- & wandelroutes liggen klaar, maar mocht je specifiekere wensen hebben dan kunnen we samen een geschikte route samenstellen middels het knooppuntensysteem. Je kunt eigen meegenomen fietsen overdekt stallen in een afsluitbare ruimte.
MKB liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, vanaf de lodge is er een prachtig geschakelde MKB route beschikbaar, dwars door de bosgebieden. De afgelopen jaren is er in de regio hard gerwerkt aan de aanleg van deze routes, inmiddels zou er zo een 85 kilometer aan geschakelde routes berijdbaar zijn.
TIP! Voor uitgebreide info zie de website https://www.mtbroutes.nl/drenthe/ruinen
WANDELEN
Drenthe is bij uitstek de wandelprovincie! De wandelpaden zijn over het algemeen goed onderhouden en er is een enorme ruime keuze aan wandelroutes, voor ieder wat wils. Ook voor de mensen die wat slecht ter been zijn of jonge gezinnen met buggy of kinderwagen zijn er speciale geasfalteerde wandelroutes beschikbaar.
TIP! Kraaijenbosch Roekpad Echten (aan te lopen vanaf de lodge) - Echtens Paradijs sprookjesachtig mooi (3 autominuten vanaf de lodge) - Bezoekerscentrum Dwingelderveld (10 autominuten vanaf de lodge)
NATUUR
Drenthe telt maar liefst 46 natuurgebieden en 3 Nationaal Parken. Hier hoef je ook niet op zoek naar ooievaars, bijzondere vogelsoorten of de boeren zwaluw, want ze leven hier volop en vliegen gewoon rond. Wie een beetje vroeg op staat zal ook reetjes kunnen spotten. Zij leven in het aangrenzende gevarieerde bosgebied waar je uren kunt wandelen en genieten van de natuurlijke vennen, het is paradijselijk mooi. Zo hier er daar staat er een bankje of een picknicktafel om lekker uit te rusten of iets te drinken en te eten. Zover bekend hoef je niet bang te zijn voor zwijnen de kans is wel erg groot dat je een zeer nieuwsgierige kudde Drentse Heideschapen tegenkomt. Dit grappige schapensoort is het oudste schapenras van Europa.
Mocht je meer willen weten over bepaalde diersoorten, planten en bomen? In de nabije omgeving worden regelmatig boswandelingen met de boswachter georganiseerd. Ook het ooievaarbuitenstation de Lokkerij gelegen in De Wijk is interessant om te bezoeken. Deze stichting heeft hart voor de ooievaar en werkt samen met de natuurbescherming voor het behoud van de ooievaar.
TIP! Nationaal Park Dwingelderveld - Nationaal Park Drents-Friese Wold - Nationaal park Beek en Esdorpenlandschap - Blauwe Meer Smilde - Weerribben Giethoorn het Venetie van Nederland (huur een fluisterboot)PSSST....
VROEG OPSTAAN
 REETJES SPOTTENsdfadsf

Terug naar de inhoud